neděle 22. července 2012

Plastická operace horních a dolních víček

Plastické operace  horních a dolních víček patří mezi nejčastější estetické úpravy. Kůže horních a dolních víček je velmi tenká, takže  na ní projevy stárnutí zaznamenáváme nejdříve. Roli hraje samozřejmě také typ kůže,  životní styl, dědičnost atd.


U vnějšího koutku se začínají objevovat vějířky vrásek, na horních víčkach vznikají přebytky kůže  a na dolních víčkách se  objevují tzv.váčky. Při operaci odstraňujeme přebytky kůže a  tukové váčky. Horní a dolní víčka můžeme operovat samostatně nebo lze zákroky kombinovat.


Plastická operace  horních víček trvá asi 30-50 minut a provádí se, pokud si nepřeje pacient jinak, pouze v místním znecitlivění.


horní víčka před, autor: MUDr. Patrik Paulis


Po aplikaci lokálního anestetika provedeme na  horním  víčku   řez cca 10 až 20 mm, odstaníme přebytečnou kůži a sešijeme kryt víčka.


Stehy odstraňujeme  7. den po zákroku. Pooperační jizva je skryta v místě přirozené rýhy, proto se nemusíte bát viditelnosti.



horní víčka po 2 měsících, autor: MUDr. Patrik Paulis

Po operaci  víček doporučujeme, aby pacient spal cca po dobu 1 týdne na zádech. Minimalizujeme tím otoky.



Operace dolních víček laserem se provádí v krátkodobé celkové anestezii. Řez je veden v dolním spojivkovém vaku. Po operaci se sliznice  pouze zalepí, není třeba ji sešívat.


Po operaci doporučujeme aplikaci očních kapek nebo oční masti.


Výhoda laserové operace oproti klasické spočívá především v tom, že po laserovém zákroku nezůstávají pooperační jizvy na vnější straně víčka. Kromě toho se také minimalizují otoky a  modřiny po operaci.


MUDr. Patrik Paulis, obj.konzultací: 734 578 800, www.patrik-paulis.com

Na fotografie i text se vztahují autorská práva, chcete-li je použít, kontaktujte autora!

3 komentáře:

  1. A na jakou muži ještě chodí plastickou operaci mimo očních víček? Ještě jsem teda našla že chodí na takovou transplantaci vlasů. Ale o žádné jiné už nevím, vím že ženy chodí na spousty takových operací třeba zvětšení prsů, botox, liposukce atd. Já osobně jsem jistě nikde nebyla ale možná za pár let kdo ví.

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Operace očních víček mi přijde nejen jako zákrok estetické medicíny, ale zároveň taky jako věc, která reálně dokáže zlepšit kvalitu života a myslete si o tom, co chcete. Kdo to nezažil, tak vůbec neví, o čem mluví, když říká, že by do sebe jen tak kvůli kráse nenechal řezat. Ono když prostě půl života nevidíte, tak potom mluvíte trochu jinak.

    OdpovědětVymazat